Pokrmy z ryb - přidej recept

Datum: 13.09.2012

Vložil: Vébrová

Titulek: Filé s česnekovo petrželovou omáčkou:

Přísady: 4 porce rybího filé, 200 ml smetany ke šlehání, 100 ml bílého vína, 6 až 8 stroužků česneku, hrst nasekané petrželky, máslo, hl. mouka, citronová šťáva. Postup: Filé osolíme, pokapeme citron. šťávou, obalíme v hl. mouce a zprudka opečeme na másle. Maso vyndáme, ve výpeku osmahneme česnek, zasypeme hl. moukou /asi 2 lžíce/ a zalijeme vínem. Přidáme smetanu, osolíme a vrátíme rybí filé, které dusíme v omáčce přibližně 10 min. při nízké teplotě. Masem často pohybujeme , aby se nepřichytávalo ke dnu. Podle potřeby můžeme povolit mlékem. Vmícháme petrželku, přisolíme, dochutíme několika kapkami citron. šťávy. Podáváme s bramborem. Dobrou chuť.





Zpět na diskuzi

Kontakt

Městys Mikulovice

Městys Mikulovice, Mikulovice 1, 671 33

515 252 129