Datum: 11.05.2013
Vložil: Vébrová Zdena
Titulek: nekupuji abych vyhazovala.
Teď si povíme jak uchovat cerel abych ho nemusela vyhodit : oloupu celou bulvu , rozkrájím na menší kousky a nastrouhám na struhadle na slzičky ty větší, dám do hrnečku trochu osolím podleji vodou, dám trochu octa nebo citronu, můžete nastrouhat i ledinkový citron cerel nestmavne. Nechám vychladnout a dám do sklenice, mám to připravené v ledničce. Dloho vydrží. Mě dlouho nevydrží jelikož ho miluji a přidávám skoro všude. Dělám si salát k masu. Pokud nemám zeleninu do polévky tak to používám. Jo do toho salátu přidám olivový olej, lépe se vstřebají vitamíny do těla. Používám to když peču maso, jakékoliv i rybí.Je to takové rychlé použití, nemusíte čistit zeleninu. Dnes jsem to dělala i z mrkví, můžete přidat i petržel. Máte i dobrý základ do svíčkové. Nejsem tak bohatá abych nakoupila a vyhodila. Nouze i Dalibora naučila housti. Tímto také chráním přírodu. Přeji pěkný den.