Ostatní - přidej recept

Datum: 31.03.2020

Vložil: Ellena

Titulek: Chlupaté knedlíky:

jsou neodmyslitelnou přílohou mnoha klasických jídel, od pečené kačeny a husy až po vepřové výpečky. Můžete si je dopřát i jako hlavní chod se slaninou a cibulí, nebo základ bezmasého jídla. příprava je jednoduchá. Na knedlíky: 4x brambor, 1x vejce, 4 lžíce hladké mouky, sůl. K podávání: 100 g slaniny, 2 cibule,2 lžíce sádla. Postup: brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, vymačkejte z nich všechnu tekutinu přidejte vejce mouku a trochu soli a vypracujte tužší pohromadě držící těsto. Na pohled by nemělo být příliš mokré ale nesmí se ani sypat. Přivedeme osolenou vodu do varu a lžící vykrajujeme knedlíčky. Vkládáme do vroucí vody a vaříme 10 až 15 minut. Scezené je promíchejte sádlem aby se neslepily. Knedlíky můžeme podávat s opeřenou slaninou a cibulí. Posypte jarní cibulkou a petrželkou.Přeji dobrou chuť.





Zpět na diskuzi

Kontakt

Městys Mikulovice

Městys Mikulovice, Mikulovice 1, 671 33

515 252 129