Pokrmy z masa


Pokrmy z masa - přidej recept

Datum: 27.04.2016

Vložil: Ellena

Titulek: kuřecí prsa pod peřinkou

Kuřecí prsíčka naklepeme ,osolíme,potřeme rozdrceným česnekem,položíme na sádlem vymazaný pekáček. Na každou porci dáme hrstku kysaného zelí a zakryjeme peřinkou sekané /mleté/. Ke konci pečení,mírně podlejeme vodou. Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 24.11.2015

Vložil: ELLENA

Titulek: Marinované krkovička v trojobalu

Ingredience: 1/2 kg krkovičky, 3lžíce hořčice, 3lžice oleje, 1lžíce medu, čerstvě nadrcený pepř, 2stroučky česneku, mouka, vejce, strouhanku,sůl. Hořčici smícháme s olejem, pepřem a vymačkaným česnekem, vše pořádně prohněteme, samozřejmě i s masem, dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne. Maso vyndáme osolíme a obalíme v trojobalu /jako řízky/ na rozpáleném oleji opečeme do zlatova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 30.12.2014

Vložil: Vébrová

Titulek: řízek s nivou

4x vepřový řízek, 10dkg sýru niva, sůl, pepř, 1x vejce, hl mouku, strouhanku na obalení. Postup: řízky tence rozklepeme, z obou stran posolíme, opepříme. Na každou polovinu dáme plátky nivy, okraje sklepneme paličkou a zajistíme párátkem. Naplněné řizky obalíme v trojobalu. Smažíme pozvolna na oleji pod pokličkou, aby se dobře propekly. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Vhodné na silvestrovskou večeři. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 26.09.2014

Vložil: jana

Titulek: guláš z pýchavek

Tento guláš může konkurovat guláši z masa ! Na 4 lžicích sádla osmahneme 1 menší cibuli s lžičkou sladké papriky. Přidáme na nudličky krájené 2 zelené papriky a pod pokličkou dusíme, pak přidáme 40 dkg nakrájených, oloupaných pýchavek a osolíme. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Když houby změknou vmícháme 1 dcl zakysané smetany, ve které jsme rozmíchali 1 - 2 lžíce hladké mouky. Za stálého míchání krátce provaříme a podáváme s knedlíkem nebo s vařenými brambory. P.S. právě teď je ta vhodná doba si tento gulášek udělat, poněvadž teď pýchavky rostou! Přeji dobrou chuť !

Odpovědět

—————

Datum: 13.03.2013

Vložil: Zdena Vébrová

Titulek: divoký vepřový guláš

Přísady: 750g vepřové plece, lžíce sádla, 4 velké cibule, lžička mletého kmínu, 2lžíčky i méně pepře, lžička zázvoru, 2 lžičky ml. papriky, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 1 bobkový list, 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, kostka masoxu, sůl, jíška. Postup: na oleji osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, všechno koření, prolisovaný česnek, zalijeme a dusíme v tlakovém hrnci asi 25 min. Po uvaření vyjmeme koření, jak se nám povede, přidáme kečup a zahustíme jíškou. Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 08.09.2012

Vložil: Vébrová

Titulek: kuřecí mls

Kuřecí maso podle množství strávníků, 4vejce, 3-4 ks střední cibule, 4 lžíce bramborové moučky, 1 lžička soli, trošku pepře, lžička mleté papriky, trochu kari, lžíce sojové omáčky, olej na smažení. Postup: maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky, přidáme všechny ingredience, vše pěkně promícháme. Připravíme si teflonovou pánev s olejem, na rozpálenou pánev klademe kopečky připravené kuřecí směsi, rozprostřeme je v malé placičky a upečeme. Jako přílohu vařené brambory, ještě můžeme nakrájet zeleninu, okurek atd. Nazdobíme petrželkou nebo pažitkou. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 11.06.2012

Vložil: vaše čtenářka

Titulek: Čertova kapsa

Přísady: kotlety nebo kýta, počet dle strávníků, na každou porci 5 dkg vepř. jater, ale lze i drůbežích, na každou porci lžíci leča. Olej, cibule, sůl, pepř: postup: do kotlet si nařízneme kapsu. Na oleji orestujeme cibulku a přidáme na drobné nudličky nakrájená játra a tolik lžic leča, kolik máme řízků. Játra si podusíme doměkka a pak plníme kapsy v kotletách a sepneme jehlou. Každou porci prudce osmahneme na oleji a dáme zapéct do trouby, dozlatova. Podáváme s bramborem. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 29.05.2012

Vložil: chalupářka

Titulek: moje řízky

Přísady. 500g mletého masa, jakéhokoliv, vepřové, krůtí, kuřecí, 200g nastrouhaného sýra eidamu, 1 h mléka, sůl pepř. Obal: vejce a strouhanka. Postup: den předem promíchám namleté maso s mlékem a dám do lednice. Druhý den přidám nastrouhaný sýr, osolím. Kdo pepří, opepří. Navlhčenýma rukama tvaruji řízky, které vložím nejdříve do rozšlehaného vejce a pak obalím ve strouhance, potom smažím na oleji. Jako přílohu dávám bramborovou kaši.

Odpovědět

—————

Datum: 19.05.2012

Vložil: chalupářka

Titulek: bůčkové výpečky

Maso si připravíme jako na ptáčky, takové proužky, rozklepeme, posolíme. Kdo má rád pepř, popepříme. Potřeme česnekem, poklademe na plátek kysané zelí, poté zabalíme a špejlí přichytíme aby nám držel závitek pohromadě. Na plech dáme trochu sádla a podlejeme vodou. Ptáčky dáme péct až dozlatova, občas podlejeme vodou, aby se nám nepřipékali. Podáváme je s hranolky nebo bramborovou kaší či vařenými bramborami. Velice dobré jsou i za studena s chlebem. Přeji dobré chutnání.

Odpovědět

—————