Pokrmy z ryb


Pokrmy z ryb - přidej recept

Datum: 25.03.2016

Vložil: Vébrová

Titulek: rybí filé se slaninou

Ingr. 4 x tenké porce rybího filé, 5dkg slaniny, 1,5 dcl kys. smetany, 5dkg tvrdého sýra, hořčice, citron, sůl. Postup: Opláchnuté porce ryb. filé osolíme a pokapeme citronem. Jednu porci vložíme do vymazaného /máslem/ kastrolu, pokapeme zak. rozkvedlanou smetanou, poklademe plátky slaniny , hořčicí a jemně pokrájenou okurkou. pokládáme další porcí filé, celé pokládání opakujeme. Nakonec přilejeme smetanu a pečeme půl hodiny v předem mírně vyhřáté troubě. Při dopékání posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s opečenými bramborami. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 01.03.2015

Vložil: Vébrová

Titulek: pečený lín:

1x lín, sůl, citron, máslo, zelená petržel: Lína osolíme, na hřbetě nařízneme, do otvorů vsuneme plátky citronu, pečeme na rozpáleném másle. Při pečení podléváme trochou osolené vody, během pečení podléváme. Pečeme asi tak půl hodiny. Potom lína položíme na předehřátý talíř. Zdobíme kolečky citronu a zelené petržele. Polejeme šťávou. Příloha opečené brambory. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 15.10.2014

Vložil: chalupářka Zdena vébrová

Titulek: kapr na houbách:

Potřebujete 60dkg očistěného kapra, 3dkg sádla, 3dkg rajčatového protlaku, 5dkg čerstvých žampionů, nebo jiné sušené houby česnek a sůl. Na začátku porce kapra osolíme a opečeme na rozpáleném sádle. Postupně přidáváme žampiony. Přimícháme rajčat. protlak,, česnek, nakonec dusíme doměkka. Jakmile bude kapr hotový, přelejeme jednotlivé porce šťávou se žampiony a jako přílohu podávat vařené brambory. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 31.07.2014

Vložil: chalupářka Zdena vébrová

Titulek: ryba obalená v koření

Pokud máte doma rybáře máte neustálý přísun ryb: co s nimi, jakoukoli rybu můžete na tento recept použít. Uděláme si směs koření: Trochu hl. mouky, strouhanky, čer. paprika, dobromysl neboli oregáno, česnek sušený, sůl, tymián, bazalka, barevný pepř, můžete přidat koření, které máte rádi, všeho trochu, koření je suché jemné, směs smícháme dohromady a plátky ryby v ní pořádně obalíme. Necháme několik hodin uležet v ledničce, klidně i na druhý den. Rozpálíme olej nebo máslo a rybu opražíme. podáváme brambory nebo rýži, popřípadě housku nebo chléb. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 02.11.2012

Vložil: Máša

Titulek: Pstruh na mandlích

přísady : 3 pstruhy, sušená citronová kůra, 5 dkg mandlí, 1 bílý jogurt, pepř, oliv. olej, špetka šafránu, hl. mouka na obalení. Postup: Pstruha důkladně omyjeme, oškrábeme, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme sušenou citronovou kůrou. Dobře obalíme v hl. mouce. Smažíme na rozpáleném oleji a na mírnějším ohni propečeme. Mandle spaříme v horké vodě oloupeme je. Na další pánvi je opražíme dozlatova. Do bílého jogurtu nasypeme citronovou kůru, špetka šafránu a nakapeme pár kapek olivového oleje. Důkladně promícháme. Na talíři pstruha polijeme přelivem z jogurtu a posypeme mandlemi. Podáváme s americkými bramborami. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 04.11.2012

Vložil: vaše věrná čtenářka

Titulek: Re: Pstruh na mandlích

Pstruha dělám na másle a zprudka opečeného jen obaleného v mouce,osolím,pokmínuji.Vyzkoušejte je to chutné !!! Určitě i váš recept vyzkouším,proto že mám ráda ryby.Opět se těším na další recepty .Hezký den!!!

Odpovědět

—————

Datum: 13.09.2012

Vložil: Vébrová

Titulek: Filé s česnekovo petrželovou omáčkou:

Přísady: 4 porce rybího filé, 200 ml smetany ke šlehání, 100 ml bílého vína, 6 až 8 stroužků česneku, hrst nasekané petrželky, máslo, hl. mouka, citronová šťáva. Postup: Filé osolíme, pokapeme citron. šťávou, obalíme v hl. mouce a zprudka opečeme na másle. Maso vyndáme, ve výpeku osmahneme česnek, zasypeme hl. moukou /asi 2 lžíce/ a zalijeme vínem. Přidáme smetanu, osolíme a vrátíme rybí filé, které dusíme v omáčce přibližně 10 min. při nízké teplotě. Masem často pohybujeme , aby se nepřichytávalo ke dnu. Podle potřeby můžeme povolit mlékem. Vmícháme petrželku, přisolíme, dochutíme několika kapkami citron. šťávy. Podáváme s bramborem. Dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 09.10.2012

Vložil: vaše čtenářka

Titulek: Re: Filé s česnekovo petrželovou omáčkou:

Filé je dobré !!!!!

Odpovědět

—————