Datum: 25.03.2020
Vložil: Ellena
Titulek: zavařování
Jani, zavařování je vaše rubrika, já na to moc nejsem. Samozřejmě, že taky zavařuji. no ale čím dál méně. Ráda si přečtu od vás nějaký nový recept. Pěkný den.
Odpovědět
Datum: 13.08.2014
Vložil: Jana
Titulek: oprava- chybějíci surovina
Do nálevu patří ještě sůl.Nálev si upravte podle své chuti ,já si přidávám i trochu cukru mám ráda vše sladkokyselé.
Odpovědět
Datum: 13.08.2014
Vložil: Jana
Titulek: zavařené lišky
Očištěné lišky 3min. povaříme a propláchneme studenou vodou .Do sklenic dáme cibuli pokrájenou na slabé půlměsíčky,pak houby a opět cibuli až zaplníme celou sklenici a zalejeme nálevem a zavíčkujeme ,sterilace - 30.min na 90.stupnů.Nálev: svaříme vodu ,ocet ,cukr ,skořici ml.skořici celou (obě ale s citem)
Odpovědět
Datum: 13.08.2014
Vložil: jana
Titulek: pomazánka na tousty
50dkg paprik,50 dkg rajčat ,2 paličky česneku ,na špičku nože pálivé papriky a kari ,1 konzerva lančmítu ,1/4 sáčku Deka,100- 200 ml.oleje.Papriky očistíme rajčata spaříme a oloupeme.Pak na masovém strojku umeleme papriky,rajčata,česnek a konzervu lančmítu.Doplníme ml.paprikou a kari kořením a Dekem.Do kastrolu dáme umletou hmotu doplníme olejem a vše dusíme 10.minut .Rozdělíme do menších sklenic dobře uzavřeme víčky a 45.min.sterilujeme při 85 C.P.S.kdo má rád ostré přidá 1-2 feferonky( pomlít s ostatní zeleninou).a Výborné na topinky!
Odpovědět
Datum: 05.08.2014
Vložil: jana
Titulek: zavařování
Tak milé hospodynky příští týden vám napíšu pár receptů na zavařování .Přece není nad to si udělat svoje vlastní kompoty obzvlášt když každá z vás má nějaké to ovoce a zeleninu na své zahrádce ! Budu se těšit když také napíšete nějaký recept svůj rodinný .Zdraví vás Vaše Jana
Odpovědět
Datum: 29.09.2013
Vložil: jana
Titulek: červená řepa
čalamáda z červené řepy :1kg červené řepy ,1/2kg papriky,1/2kg zelí hlávkové ,40dkg cibule -nakrouhat a nechat den v míse skleněné uležet. Nálev : 1/4 l.octa ,1/4 l.oleje, 12 dkg cukru krystal a 1/2 deka ,to svaříme nalijeme na zeleninu promícháme a plníme do sklenic a sterilujeme 20 min.na 80 stupnů.P.S. Je to velice dobré ,řepa se letos urodila tak proč si neudělat takovou pochoutku a vůbec když je tak zdravá .
Odpovědět
Datum: 13.07.2013
Vložil: jana
Titulek: houbové lečo
suroviny: 2 kg čerstvých hub,1/4 lt.oleje 1/4 lt octa 20 dkg cukr krystal 60 dkg kečupu na půl ostrý 3 lžíce soli 3 lžičky mlet.nov. koření 3 lžičky mletého pepře 3 deci vody 1 deci oleje ,1 kg papriky -zelená ,červená 3/4 kg cibule .Postup: nakrájené houby podusíme 20. min.pak je propláchneme ve vlažné vodě .V jiném hrnci podusíme cibuli krájenou na půl měsíčky a papriku na nudličky se 3 deci vody .Pak z podušené zeleniny odebereme polovinu vydušené vody a přidáme do hrnce houby a suroviny které jsme nejdřív prohřály zvlášt v jiném hrnci aby se rozpustil cukr vlejeme to k zelenině a houbám .Horké plníme do sklenic a sterilujeme 10-20 min. na 90 st. P.S.velice dobrá čalamáda !
Odpovědět
Datum: 06.07.2013
Vložil: jana
Titulek: holky vy nezaváříte?
čekám že někdo nabídne nějaký recept na jakékoliv zavařování a zatím se žádná kuchařka neozvala sama jich mám dost a ráda bych se o nějaký s vámi podělila ! Tak holky dejte se do toho at se dozvím nějaký nový recept .Příště vám nějaký napíšu !Mějte se Vaše Jana
Odpovědět