Zavařujeme


Zavařujeme - přidej recept

Datum: 13.08.2014

Vložil: Jana

Titulek: oprava- chybějíci surovina

Do nálevu patří ještě sůl.Nálev si upravte podle své chuti ,já si přidávám i trochu cukru mám ráda vše sladkokyselé.

Odpovědět

—————

Datum: 13.08.2014

Vložil: Jana

Titulek: zavařené lišky

Očištěné lišky 3min. povaříme a propláchneme studenou vodou .Do sklenic dáme cibuli pokrájenou na slabé půlměsíčky,pak houby a opět cibuli až zaplníme celou sklenici a zalejeme nálevem a zavíčkujeme ,sterilace - 30.min na 90.stupnů.Nálev: svaříme vodu ,ocet ,cukr ,skořici ml.skořici celou (obě ale s citem)

Odpovědět

—————

Datum: 13.08.2014

Vložil: jana

Titulek: pomazánka na tousty

50dkg paprik,50 dkg rajčat ,2 paličky česneku ,na špičku nože pálivé papriky a kari ,1 konzerva lančmítu ,1/4 sáčku Deka,100- 200 ml.oleje.Papriky očistíme rajčata spaříme a oloupeme.Pak na masovém strojku umeleme papriky,rajčata,česnek a konzervu lančmítu.Doplníme ml.paprikou a kari kořením a Dekem.Do kastrolu dáme umletou hmotu doplníme olejem a vše dusíme 10.minut .Rozdělíme do menších sklenic dobře uzavřeme víčky a 45.min.sterilujeme při 85 C.P.S.kdo má rád ostré přidá 1-2 feferonky( pomlít s ostatní zeleninou).a Výborné na topinky!

Odpovědět

—————

Datum: 05.08.2014

Vložil: jana

Titulek: zavařování

Tak milé hospodynky příští týden vám napíšu pár receptů na zavařování .Přece není nad to si udělat svoje vlastní kompoty obzvlášt když každá z vás má nějaké to ovoce a zeleninu na své zahrádce ! Budu se těšit když také napíšete nějaký recept svůj rodinný .Zdraví vás Vaše Jana

Odpovědět

—————

Datum: 29.09.2013

Vložil: jana

Titulek: červená řepa

čalamáda z červené řepy :1kg červené řepy ,1/2kg papriky,1/2kg zelí hlávkové ,40dkg cibule -nakrouhat a nechat den v míse skleněné uležet. Nálev : 1/4 l.octa ,1/4 l.oleje, 12 dkg cukru krystal a 1/2 deka ,to svaříme nalijeme na zeleninu promícháme a plníme do sklenic a sterilujeme 20 min.na 80 stupnů.P.S. Je to velice dobré ,řepa se letos urodila tak proč si neudělat takovou pochoutku a vůbec když je tak zdravá .

Odpovědět

—————

Datum: 13.07.2013

Vložil: jana

Titulek: houbové lečo

suroviny: 2 kg čerstvých hub,1/4 lt.oleje 1/4 lt octa 20 dkg cukr krystal 60 dkg kečupu na půl ostrý 3 lžíce soli 3 lžičky mlet.nov. koření 3 lžičky mletého pepře 3 deci vody 1 deci oleje ,1 kg papriky -zelená ,červená 3/4 kg cibule .Postup: nakrájené houby podusíme 20. min.pak je propláchneme ve vlažné vodě .V jiném hrnci podusíme cibuli krájenou na půl měsíčky a papriku na nudličky se 3 deci vody .Pak z podušené zeleniny odebereme polovinu vydušené vody a přidáme do hrnce houby a suroviny které jsme nejdřív prohřály zvlášt v jiném hrnci aby se rozpustil cukr vlejeme to k zelenině a houbám .Horké plníme do sklenic a sterilujeme 10-20 min. na 90 st. P.S.velice dobrá čalamáda !

Odpovědět

—————

Datum: 06.07.2013

Vložil: jana

Titulek: holky vy nezaváříte?

čekám že někdo nabídne nějaký recept na jakékoliv zavařování a zatím se žádná kuchařka neozvala sama jich mám dost a ráda bych se o nějaký s vámi podělila ! Tak holky dejte se do toho at se dozvím nějaký nový recept .Příště vám nějaký napíšu !Mějte se Vaše Jana

Odpovědět

—————