Pokrmy z masa


Pokrmy z masa - přidej recept

Datum: 26.01.2023

Vložil: Jana

Titulek: Směs na topinky

Vepřové maso na kostičky ,cibulka na kostičky,česnek , červená paprika na kostičky a opečeme na pánvi, přidáme protlak, sýr niva a ještě chvíli opekame a horké vrsime na opečené krajíčky chleba - topinky .Kdo má rád pikantní směs přidá do směsi čili papričku.Preji dobrou chuť Jana

Odpovědět

—————

Datum: 31.03.2020

Vložil: Ellena

Titulek: Pivní řízky

Jsou lahodné šťavnaté a už nikdy nebudete chtít jiné. Recept na 4 porce. Budete potřebovat 4x plátky vepřového masa, 80g hladké mouky, 1x lžička dijonské hořčice, 1xlžička sladké červené mleté papriky, 1x lžička majoránky. Maso nakrájíme na menší plátky, naklepejme a s obou stran osolte. Do mísy dejte mouku přidejte pivo,papriku, majoránku, vejce a hořčici. Vše důkladně metličkou prošlehejte. Do hotové směsi dejte plátky masa a důkladně obalte. Nechte řízky 10 minut stát aby pěkně nasákly. pak v rozpáleném oleji nebo sádle osmažte. Jako přílohu bramborová kaše nebo jakoukoli přílohu co vás napadne. Pokud se vám nechce nic chystat stačí chleba s kyselou okurkou. Už nebudete chtít jiné řízky jak pivní. Přeji pěkný den a dobrou chuť. Vaše Ellen

Odpovědět

—————

Datum: 21.11.2018

Vložil: Jana

Titulek: sekana

budeme potrebovat 50 dkg mletého masa 1velka cibule 4cela vejce 2 velke mrkve 5 lzic oleje 4 lzice majonezy koriandr lzicka bazalka lzicka koreni zlate kure lzicka strouhanka dle potřeby,vse smícháme a vytvarujeme 2sisky a 1hodinu peceme ! Dobrou chut !

Odpovědět

—————

Datum: 27.04.2016

Vložil: Ellena

Titulek: kuřecí prsa pod peřinkou

Kuřecí prsíčka naklepeme ,osolíme,potřeme rozdrceným česnekem,položíme na sádlem vymazaný pekáček. Na každou porci dáme hrstku kysaného zelí a zakryjeme peřinkou sekané /mleté/. Ke konci pečení,mírně podlejeme vodou. Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 24.11.2015

Vložil: ELLENA

Titulek: Marinované krkovička v trojobalu

Ingredience: 1/2 kg krkovičky, 3lžíce hořčice, 3lžice oleje, 1lžíce medu, čerstvě nadrcený pepř, 2stroučky česneku, mouka, vejce, strouhanku,sůl. Hořčici smícháme s olejem, pepřem a vymačkaným česnekem, vše pořádně prohněteme, samozřejmě i s masem, dáme do chladna uležet, nejlépe do druhého dne. Maso vyndáme osolíme a obalíme v trojobalu /jako řízky/ na rozpáleném oleji opečeme do zlatova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 30.12.2014

Vložil: Vébrová

Titulek: řízek s nivou

4x vepřový řízek, 10dkg sýru niva, sůl, pepř, 1x vejce, hl mouku, strouhanku na obalení. Postup: řízky tence rozklepeme, z obou stran posolíme, opepříme. Na každou polovinu dáme plátky nivy, okraje sklepneme paličkou a zajistíme párátkem. Naplněné řizky obalíme v trojobalu. Smažíme pozvolna na oleji pod pokličkou, aby se dobře propekly. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem. Vhodné na silvestrovskou večeři. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 26.09.2014

Vložil: jana

Titulek: guláš z pýchavek

Tento guláš může konkurovat guláši z masa ! Na 4 lžicích sádla osmahneme 1 menší cibuli s lžičkou sladké papriky. Přidáme na nudličky krájené 2 zelené papriky a pod pokličkou dusíme, pak přidáme 40 dkg nakrájených, oloupaných pýchavek a osolíme. Podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme do měkka. Když houby změknou vmícháme 1 dcl zakysané smetany, ve které jsme rozmíchali 1 - 2 lžíce hladké mouky. Za stálého míchání krátce provaříme a podáváme s knedlíkem nebo s vařenými brambory. P.S. právě teď je ta vhodná doba si tento gulášek udělat, poněvadž teď pýchavky rostou! Přeji dobrou chuť !

Odpovědět

—————

Datum: 13.03.2013

Vložil: Zdena Vébrová

Titulek: divoký vepřový guláš

Přísady: 750g vepřové plece, lžíce sádla, 4 velké cibule, lžička mletého kmínu, 2lžíčky i méně pepře, lžička zázvoru, 2 lžičky ml. papriky, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček jalovce, 1 bobkový list, 3 stroužky česneku, 2 lžíce kečupu, kostka masoxu, sůl, jíška. Postup: na oleji osmažíme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso, všechno koření, prolisovaný česnek, zalijeme a dusíme v tlakovém hrnci asi 25 min. Po uvaření vyjmeme koření, jak se nám povede, přidáme kečup a zahustíme jíškou. Podáváme s knedlíkem nebo s chlebem. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 08.09.2012

Vložil: Vébrová

Titulek: kuřecí mls

Kuřecí maso podle množství strávníků, 4vejce, 3-4 ks střední cibule, 4 lžíce bramborové moučky, 1 lžička soli, trošku pepře, lžička mleté papriky, trochu kari, lžíce sojové omáčky, olej na smažení. Postup: maso nakrájíme na nudličky a dáme do misky, přidáme všechny ingredience, vše pěkně promícháme. Připravíme si teflonovou pánev s olejem, na rozpálenou pánev klademe kopečky připravené kuřecí směsi, rozprostřeme je v malé placičky a upečeme. Jako přílohu vařené brambory, ještě můžeme nakrájet zeleninu, okurek atd. Nazdobíme petrželkou nebo pažitkou. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 11.06.2012

Vložil: vaše čtenářka

Titulek: Čertova kapsa

Přísady: kotlety nebo kýta, počet dle strávníků, na každou porci 5 dkg vepř. jater, ale lze i drůbežích, na každou porci lžíci leča. Olej, cibule, sůl, pepř: postup: do kotlet si nařízneme kapsu. Na oleji orestujeme cibulku a přidáme na drobné nudličky nakrájená játra a tolik lžic leča, kolik máme řízků. Játra si podusíme doměkka a pak plníme kapsy v kotletách a sepneme jehlou. Každou porci prudce osmahneme na oleji a dáme zapéct do trouby, dozlatova. Podáváme s bramborem. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————