Ostatní


Ostatní - přidej recept

Datum: 30.06.2018

Vložil: Jana

Titulek: cuketovy segedin

cuketu nastrouháme na hrubo ,vydusíme a slijeme stavu a použijeme ji na polevku .Na oleji zpenime cibuli zaprasime paprikou ,pridame cukety ,zeli a podlijeme vývarem a dusíme ,pak zalijeme slehackou nechame prejit varem a je hotovo .!dobrou chut

Odpovědět

—————

Datum: 05.08.2017

Vložil: Ellena

Titulek: na suché vlasy

Hydratační maska, na suché vlasy vyzkoušejte. Budete potřebovat, jeden banán, lžičku medu, trochu olivového oleje. Banán důkladně rozmixujete na kaši /aby šel z vlasů dobře vymýt / přidejte med a olej . Naneseme na konce umytých vlhkých vlasů a necháme asi 15minut působit, pak důkladně opláchneme. Používejte podle potřeby. Přeji pěkné vlasy a pěkný den.

Odpovědět

—————

Datum: 31.07.2017

Vložil: Jana

Titulek: nalev na okurky

Nalev od Mezniku z Dunajovic : 4 lt.vody 1lt.octa,2 deka ,60dkg cukr krystal ,30 kulicek cukerinu ,par kulicek pepre ,pullzicky soli ,par hrebicku ,jeden svitek skorice a svarime na 5min.Do sklenice na dno dame kolecko cibule ,2kolecka mrkve ,2kolecka krenu 1bobkovy list ,malou lzicku horcicneho semínka ,strouzek cesneku a 2snitky kopru ,naskládat okurky zalit vlaznym nálevem a sterilujeme 80 stupnu 20 min P.S.Ja zavarila 50 sklenic v elektrickem hrnci a bylo to nato tata

Odpovědět

—————

Datum: 16.03.2016

Vložil: Vébrová

Titulek: romadur s vejci

Sýr romadur nakrájíme na 1 cm kousky a položíme na zahřátou a máslem vymazanou pánev. Posypeme kmínem. Krátce nahříváme. Když se sýr začne tavit zalijeme 3 rozšlehanými vejci.Posypeme mletou paprikou a nasekanou petrželí. Necháme na ohni až vejce ztuhnou. Podáváme jako sýrovou omeletu s bramborovou kaší. Nebo jako rychlovku s chlebem. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 11.03.2016

Vložil: Vébrová

Titulek: Ohnivé meče

Libovolné množství sýra tvrdého, nakrájíme na kostečky. Vložíme do mikrotenového sáčku, zasypeme lžičkou červené papriky a rozetřeným česnekem. Sáček důkladně protřepeme neprodyšně uzavřeme. Uložíme do ledničky. Před příchodem návštěvy kostičky sýra nabodneme na napichovátka ve tvaru mečů.Urovnáme na podnos a servírujeme. Podáváme k pivu nebo vínu. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 09.05.2015

Vložil: ELLENA

Titulek: sádlo

Proč používat náhražky když naše babičky dobře věděly , co je zdravé. Vepřové sádlo obsahuje nasycené mastné kyseliny , a také kyselinu olejovou. ta funguje jako pomocník při odbourávání cholesterolu. Oproti máslu obsahuje 1/3 cholesterolu, takže z hlediska vzniku infarktu je na tom sádlo lépe. Sádlo je všestranné, dokonce i zdravé. Maso se na sádle nepřipaluje. Přeji pěkný den a dobré zdraví.

Odpovědět

—————

Datum: 21.10.2014

Vložil: chalupářka Zdena vébrová

Titulek: Gugla

Gugla je lepší než bramborák. Ingredience: Na jeden plný plech potřebujete: 1,5 kg brambor, 1.5dcl oleje, 400g uzeného masa, 4 stroučky česneku, 1,5dcl mléka, 3 až 4 lžíce hl. mouky, sůl, pepř, majoránku, a sádlo na vymazání plechu. brambory naškrábeme a nastrouháme nahrubo,. Maso nakrájíme na kostky. Vše smícháme důkladně dohromady i s kořením. Majoránkou nešetřete. Když budou brambory moc mokré, část vody slejte. Plech vymažeme sádlem a do něj narovnejte. Troubu vahřejte na 220 C a pečeme 30 minut. Když zrůžoví stáhneme na 200 C a pečeme asi 30 min. Po vyndáná z trouby necháme 15 min. vychladnout aby se při krájení nelámala. Nakrájíme a podáváme s okurkou. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 08.10.2014

Vložil: chalupářka Zdena vébrová

Titulek: knedlíky:

Hrnkové knedlíky: do mísy nasypeme 2hrnky hrubé mouky, přidáme 2 žloutky vyšlehané ve 2hrnečcích mléka, špetku soli, 2rohlíky nakrájené na kostičky, nakonec vmícháme sních ze 2bílků. Vypracujeme jemné těsto, naplníme jím máslem vymazané hrnky a vložíme do kastrolu s vroucí vodou. Hrnky musejí být do poloviny ponořené ve vodě. Pod pokličkou vařte alespoň půl hodiny. Poté hrnky vyjměte , nechte mírně schladnout a vyklepněte. /lechce/ Jsou rychlé a dobré.

Odpovědět

—————

Datum: 07.10.2014

Vložil: chalupářka Zdena vébrová

Titulek: další typ na pivo:

Pivo je skvělým lékem na vlasy bez života. Naliji malou sklenici piva do hrnečku a povařím až se odstraní alkohol, ten by mohl vlasy vysušit. Nechte je vychladnout a smíchejte ho s šálkem vašeho oblíbeného šamponu. Vzniklý elixír pak používejte na mytí vlasů. Vaše hříva získá větší lesk a třpyt. Přejí vám radost ze svých vlasů.

Odpovědět

—————

Datum: 27.09.2014

Vložil: jana

Titulek: masovo houbové tousty

Je houbová sezona ,proto vám nabídnu recept na tousty .
Suroviny : 1 kg cibule 1 kg rajčat ,1 kg papriky,7 dkg soli ,7 dkg cukru ,1\2 sáčku mletého pepře ,1 dcl octa ,4- 6 feferonek ,3 hlavičky česneku ,1\2 sklenice oleje,1 kg mletého masa ,půl kg směsi lesních hub .Zeleninu a houby umeleme na masovém mlýnku ,přidáme ostatní přísady -kromě masa ,a dáme do většího hrnce dusit na 1 hodinu .Mleté maso promícháme s olejem (aby se nedělaly hrudky),a podusíme 30. minut ,promícháme se směsi a dáme do sklenic.Doba sterilace je 40 min.na 90 °!P.S. je to bašta !

Odpovědět

—————