Datum: 31.03.2020
Vložil: Ellena
Titulek: Chlupaté knedlíky:
jsou neodmyslitelnou přílohou mnoha klasických jídel, od pečené kačeny a husy až po vepřové výpečky. Můžete si je dopřát i jako hlavní chod se slaninou a cibulí, nebo základ bezmasého jídla. příprava je jednoduchá. Na knedlíky: 4x brambor, 1x vejce, 4 lžíce hladké mouky, sůl. K podávání: 100 g slaniny, 2 cibule,2 lžíce sádla. Postup: brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, vymačkejte z nich všechnu tekutinu přidejte vejce mouku a trochu soli a vypracujte tužší pohromadě držící těsto. Na pohled by nemělo být příliš mokré ale nesmí se ani sypat. Přivedeme osolenou vodu do varu a lžící vykrajujeme knedlíčky. Vkládáme do vroucí vody a vaříme 10 až 15 minut. Scezené je promíchejte sádlem aby se neslepily. Knedlíky můžeme podávat s opeřenou slaninou a cibulí. Posypte jarní cibulkou a petrželkou.Přeji dobrou chuť.
Odpovědět
—————
Datum: 06.06.2020
Vložil: Jana
Titulek: Re: Chlupaté knedlíky:
Co nám tady přistálo za ruský recept?
Odpovědět
—————
Datum: 10.02.2021
Vložil: Ellen
Titulek: Re: Re: Chlupaté knedlíky:
Nereagovat na cizojazyčné recepty, pokud dobře neovládáte cizí jazyk. Nikdy nevíte kdo se za něj skrývá. Může se Vám nabourat do vašeho počítače a je zle. Jinak přeji pěkný zimní den. Mějte se hezky.
Odpovědět
—————
Datum: 10.03.2020
Vložil: Jana
Titulek: Šterc nebo bramb. škubánky
Uvařené a osolené brambory slijeme (trochu vody necháme v bramborách) a zasypeme hrubou moukou , uděláme do mouky pár dir vařečkou a na mírném ohni 10 minut proparujeme ,pak je slehacem (metly na těsto) propracujeme a na pánvi se sádlem a hrstí škvarků těsto opékame a lžíci šťouchame na menší kousky ,u nás se k tomu jí dušené kyselé zelí ,tohle jídlo milujeme , dáme přednost před řízkem ! Přeji dobrou chuť ! Vaše Jana
Odpovědět
—————
Datum: 25.03.2020
Vložil: Ellen
Titulek: Re: Šterc nebo bramb. škubánky
Dnes jsem chtěla vyzkoušet ty Vaše škubánky se zelím a zapomněla koupit škvarky. Takže příště, už teď se na ně těším. Chodím jednou za týden nakoupit,jen v Mikulovicích. Došlo mně pečivo. Jezdívala jsem 3x týdně do Znojma. V době karantény jsem doma. Mějte se hezky.
Odpovědět
—————
Datum: 26.03.2020
Vložil: Jana
Titulek: Re: Re: Šterc nebo bramb. škubánky
Doufám paní Ellenko že vám budou chutnat ,je to jídlo naších rodičů a prarodičů trendy se moc masa nejedlo hlavní obživou byly brambory , zelí a co dům a pole dalo , mějte hezké dny a dobrou mysl ,bude zase líp!
Odpovědět
—————
Datum: 10.03.2020
Vložil: Jana
Titulek: Zasmazene brambory ,recept mojí maminky
Oloupané a na kostičky nakrájené brambory dáme do osolené vody uvařit , hotové mírně slijeme a uděláme na sádle zásmažku , brambory rozstuchame zasmazime provarime a ochutíme pepřem česnekem a mírně přidáme ocet .Hotovou omáčku podáváme s knedlíkem a s uzeným.P.S. do vody při vaření brambor dáme 1 - 2 bobkove listy , přeji dobré pochutnáni vaše Jana
Odpovědět
—————
Datum: 08.03.2020
Vložil: Ellena
Titulek: romadur s vejci
Dnes jsem si udělala můj recept sýr romadur s vejci po dlouhé době. Moc jsem si pochutnala Jedla jsem to s chlebem.
Romadur mám moc ráda. Kupuji ho často když je ve slevě. Je to taková rychlá rychlé snídaně nebo večeře. Můžete si to udělat když víte,že nikam nejdete. Mějte pěkný den i týden.
Odpovědět
—————
Datum: 30.06.2018
Vložil: Jana
Titulek: cuketovy segedin
cuketu nastrouháme na hrubo ,vydusíme a slijeme stavu a použijeme ji na polevku .Na oleji zpenime cibuli zaprasime paprikou ,pridame cukety ,zeli a podlijeme vývarem a dusíme ,pak zalijeme slehackou nechame prejit varem a je hotovo .!dobrou chut
Odpovědět
—————
Datum: 05.08.2017
Vložil: Ellena
Titulek: na suché vlasy
Hydratační maska, na suché vlasy vyzkoušejte. Budete potřebovat, jeden banán, lžičku medu, trochu olivového oleje. Banán důkladně rozmixujete na kaši /aby šel z vlasů dobře vymýt / přidejte med a olej . Naneseme na konce umytých vlhkých vlasů a necháme asi 15minut působit, pak důkladně opláchneme. Používejte podle potřeby. Přeji pěkné vlasy a pěkný den.
Odpovědět
—————