Pokrmy z drůbeže


Pokrmy z drůbeže - přidej recept

Datum: 14.08.2014

Vložil: chalupářka Zdena vébrová

Titulek: dábelské jehly:

Přísady: 4kusy kuřecích řízků, 200g drůbežích jater, 1 pórek nebo cibule, 1 červenou papriku a jednu zelenou, na marinádu: 5 lžic oleje, 4 lžíce grilovacího ďábelského koření, 1 lžíce hořčice, 1 lžíce křenu. Maso a játra pokrájíme na kousky a naložíme na několik hodin do marinády. Papriky a pórek nakrájíme na kousky a potom všechno střídavě navlékneme na jehly. Grilujeme po všech stranách 10 až 15 minut. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 22.11.2012

Vložil: Máša

Titulek: kuře Alibaba

1 rozporcované kuře, nebo 4 stehna, 4 až 40 stroužků česneku, jak kdo snese, 1 lžička kari, 1/2 muškátového oříšku, olivový olej, sůl není nutná. Postup: porce kuřete osolíme, okořeníme a zprudka opečeme na oleji, pak ho podlejeme vroucí vodou a přidáme česnek. Dáme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme 1h přiklopené, pak ještě cca 15 min. odklopené, aby se udělala zlatá kůrčička. Podáváme s rýží nebo s bramborama. Je to vynikající, kdo má rád ostřejší jídlo i česnek. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 08.09.2012

Vložil: Máša

Titulek: domácí ravioli

Přísady: 250g hrubé mouky, 2 vejce,sůl, dle potřeby voda. Postup: zpracujeme všechny suroviny v těsto, rozválíme a vykrajujeme kolečka, na které klademe různé nádivky dle chuti a fantazie, masové nebo tvaroh s nivou. Můžeme podusit žampiony na cibulce, ochutit. Naplněné složíme na polovinu a přitlačíme k sobě. Vaříme v osolené vodě. Jsou moc dobré s osmaženou cibulkou, nebo i se zelíčkem - podle toho jakou nádivku si uděláte. Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 11.01.2012

Vložil: chalupářka Zdena vébrová

Titulek: kuře na bramboráku

5 velkých brambor nastrouháme na hrubo, majoránku, mletý kmín 3 vejce, sůl. Přidáme 20 dkg angl. slaniny osmažené na cibulce, přidáme na kostičky namočenou vymačkanou housku a vypracujeme těsto, to poklademe na vymazaný plech máslem, na vrch položíme kuř. stehna posypané kořením na kuře. Kuře opečeme nejdříve na vnitřní straně, pak obrátíme na vnější straně, aby byla dobře opečená kůrčička. Je to fakt dobrota, všichni měli doma boule za ušima. Přeji dobrou....

Odpovědět

—————