Ostatní


Ostatní - přidej recept

Datum: 18.04.2020

Vložil: Jana

Titulek: Kedlubnove zelí

Na tuku zpenime cibuli a přidáme kedlubnu nastrouhanou na velkých slzickach , osolíme, dáme trochu drceného kmínu a dusíme do změknutí kedlubny a mírně zahustime například moukou nebo bramborou ,zakapneme octem a dáme lžičku cukru necháme provarit a je hotovo ! Toto zelí je dobré k pecenemu králíkovi s kynutym knedlíkem !Dobrou chuť přeje Jana !

Odpovědět

—————

Datum: 31.03.2020

Vložil: Ellena

Titulek: Chlupaté knedlíky:

jsou neodmyslitelnou přílohou mnoha klasických jídel, od pečené kačeny a husy až po vepřové výpečky. Můžete si je dopřát i jako hlavní chod se slaninou a cibulí, nebo základ bezmasého jídla. příprava je jednoduchá. Na knedlíky: 4x brambor, 1x vejce, 4 lžíce hladké mouky, sůl. K podávání: 100 g slaniny, 2 cibule,2 lžíce sádla. Postup: brambory oloupeme a nastrouháme na jemno, vymačkejte z nich všechnu tekutinu přidejte vejce mouku a trochu soli a vypracujte tužší pohromadě držící těsto. Na pohled by nemělo být příliš mokré ale nesmí se ani sypat. Přivedeme osolenou vodu do varu a lžící vykrajujeme knedlíčky. Vkládáme do vroucí vody a vaříme 10 až 15 minut. Scezené je promíchejte sádlem aby se neslepily. Knedlíky můžeme podávat s opeřenou slaninou a cibulí. Posypte jarní cibulkou a petrželkou.Přeji dobrou chuť.

Odpovědět

—————

Datum: 06.06.2020

Vložil: Jana

Titulek: Re: Chlupaté knedlíky:

Co nám tady přistálo za ruský recept?

Odpovědět

—————

Datum: 10.02.2021

Vložil: Ellen

Titulek: Re: Re: Chlupaté knedlíky:

Nereagovat na cizojazyčné recepty, pokud dobře neovládáte cizí jazyk. Nikdy nevíte kdo se za něj skrývá. Může se Vám nabourat do vašeho počítače a je zle. Jinak přeji pěkný zimní den. Mějte se hezky.

Odpovědět

—————

Datum: 10.03.2020

Vložil: Jana

Titulek: Šterc nebo bramb. škubánky

Uvařené a osolené brambory slijeme (trochu vody necháme v bramborách) a zasypeme hrubou moukou , uděláme do mouky pár dir vařečkou a na mírném ohni 10 minut proparujeme ,pak je slehacem (metly na těsto) propracujeme a na pánvi se sádlem a hrstí škvarků těsto opékame a lžíci šťouchame na menší kousky ,u nás se k tomu jí dušené kyselé zelí ,tohle jídlo milujeme , dáme přednost před řízkem ! Přeji dobrou chuť ! Vaše Jana

Odpovědět

—————

Datum: 25.03.2020

Vložil: Ellen

Titulek: Re: Šterc nebo bramb. škubánky

Dnes jsem chtěla vyzkoušet ty Vaše škubánky se zelím a zapomněla koupit škvarky. Takže příště, už teď se na ně těším. Chodím jednou za týden nakoupit,jen v Mikulovicích. Došlo mně pečivo. Jezdívala jsem 3x týdně do Znojma. V době karantény jsem doma. Mějte se hezky.

Odpovědět

—————

Datum: 26.03.2020

Vložil: Jana

Titulek: Re: Re: Šterc nebo bramb. škubánky

Doufám paní Ellenko že vám budou chutnat ,je to jídlo naších rodičů a prarodičů trendy se moc masa nejedlo hlavní obživou byly brambory , zelí a co dům a pole dalo , mějte hezké dny a dobrou mysl ,bude zase líp!

Odpovědět

—————

Datum: 10.03.2020

Vložil: Jana

Titulek: Zasmazene brambory ,recept mojí maminky

Oloupané a na kostičky nakrájené brambory dáme do osolené vody uvařit , hotové mírně slijeme a uděláme na sádle zásmažku , brambory rozstuchame zasmazime provarime a ochutíme pepřem česnekem a mírně přidáme ocet .Hotovou omáčku podáváme s knedlíkem a s uzeným.P.S. do vody při vaření brambor dáme 1 - 2 bobkove listy , přeji dobré pochutnáni vaše Jana

Odpovědět

—————

Datum: 08.03.2020

Vložil: Ellena

Titulek: romadur s vejci

Dnes jsem si udělala můj recept sýr romadur s vejci po dlouhé době. Moc jsem si pochutnala Jedla jsem to s chlebem.
Romadur mám moc ráda. Kupuji ho často když je ve slevě. Je to taková rychlá rychlé snídaně nebo večeře. Můžete si to udělat když víte,že nikam nejdete. Mějte pěkný den i týden.

Odpovědět

—————

Datum: 30.06.2018

Vložil: Jana

Titulek: cuketovy segedin

cuketu nastrouháme na hrubo ,vydusíme a slijeme stavu a použijeme ji na polevku .Na oleji zpenime cibuli zaprasime paprikou ,pridame cukety ,zeli a podlijeme vývarem a dusíme ,pak zalijeme slehackou nechame prejit varem a je hotovo .!dobrou chut

Odpovědět

—————