Datum: 12.09.2012
Vložil: Vébrová
Titulek: plněný lilek
2 lilky dobromysl, sůl, nastrouhaný eidam, češnek,4 rajčata, cibule. postup: lilky podélně rozkrojíme vydlabeme dužinu, dužinu krátce povaříme v osolené vodě. Nech okapat. Orestujeme cibuli a přidáme asi 250 g kuřecího masa nebo sojového,přidáme dužinu , rajčata dobromysl a dáme koření které používáte.Třeba podravku.Směsí vyplníme lilky a nahoru posypeme sýrem.Podusíma doměkka. Podáváme z bramborem. Dobrou chuť.
Odpovědět
Datum: 09.10.2012
Vložil: vaše čtenářka
Titulek: Re: plněný lilek
Dala jsem místo kuřecího maso z králika , nemá to chybu všem to chutnalo!!!
Odpovědět
Datum: 03.01.2012
Vložil: Zdena Vébrová chalupářka
Titulek: karbenátky bezmasé
Namočíme do mléka půl sáčku ovesných vloček, nakrájíme cibulku strouček česneku, 2 vejce, majoránku sůl, nastrouháme tvrdý sýr eidam,můžeme do toho nastrouhat na jemno mrkev petržel.Můžete do toho nakrájet jemný kuřecí párek na chut.Vše smícháme ze stouhankou trochu aby to nebylo moc suché, přidat trochu oleje, může byt i olivový. Necháme uležet. Karbenátky tvarujeme ve strouhance, smažíme pomalu aby se nepřipalovali.Přijdete na to časem co do nich dát podle vaší chuti.Vnoučata mě je tahají z ruky, nestihám je péct. Když odjíždí tak je chtějí domů. Dělám je ve velkém.Nebudte smutní když se vám poprvé nepodaří, časem nato příjdete. Pak to zdokonalíte.Přeji dobré pořízení a dobrou chut.
Odpovědět
Datum: 29.06.2012
Vložil: VAŠE ČTENÁŘKA
Titulek: Re: karbenátky bezmasé
MÁM 4 VNOUČATA, TAK JSEM KARBENÁTKY VYZKOUŠELA A MOHU POTVRDIT, ŽE MOC DĚTEM CHUTNALY JEN TAK DÁL A VÍCE TAKOVÝCH RECEPTŮ. HEZKÝ DEN
Odpovědět